top of page

boljša verzija odtenkov

jennifer probst - poročna kupčija

tole je res malo boljša verzija odtenkov sive. res je, da ne vključuje divje rdeče sobe, vendar je veliko bolj zanimiva, napeta, in da ne rečem, seksapilna. zgodba sama ni nekaj posebno originalna, alexa se zaradi svojih razlogov mora poročiti z nekom z ogromno veliko denarja, izbere si nicka, brata svoje najboljše prijateljice (pa kaj je s tem?!), ki ima ogromno denarja, hkrati pa svoje razloge in nujo, da se za eno leto poroči z žensko, ki jo bo lahko ohranjal na varni razdalji. tip ima probleme in komplekse, je popolnoma ovit v varne zidove zaradi nesrečnega otroštva (in staršev, ki ga niso naučili ljubezni, tctctc!), ona pa odlično, veliko družino, knjigarno in načrte za literarno kavarno (ko smo bili prejšnjič že pri likih, ki ustrezajo našim predstavam), med njima že od začetka vre od sle in pohote (ali neverjetne privlačnosti, čeprav se ne spomnim, da bi to besedo zasledila v knjigi). ne skočita takoj v posteljo, temveč raje komplicirata ter komplicirata svoj odnos, ko vsak s svojim ponosom vztraja v varni razdalji.

zgodba je sestavljena iz vrste prigod, vsaka traja nekaj (5-7) strani, vse se končajo enako. nekaj se spričakata, potem divje pomečkata in pomuckata, tik pred akcijo ju vedno nekaj prekine. in tukaj pride na vrsto smeh.

hahahahahahaha.

ni vsaka stvar smešna sama po sebi, včasih nekaj postane smešno zato, ker se neprestano ponavlja. ker je tako očitno 'valda da se je to zgodilo', da zadeva postane smešna. ne verjamem, da je bil avtoričin namen pisati zabavne dogodivščine, vendar ji je vseeno uspelo. ravno pravo število ponovitev nerodnega poljubljanja in božanja in stiskanja, da nas vsaka prekinitev na novo nasmeje. knjiga je na srečo dolga dobrih 200 strani, zato se ponavljanja ne vlečejo v nedogled. res je tudi, da sčasoma poročeni par zakon tudi konzumira, takrat zgodba postane pocukrana ljubezenska štorija, kako ženska osvoji neosvoljivo poškodovano moško srce, istočasno pa nekoliko manj zabavna in smešna.

tudi bere se hitro, verjetno je zato res malo manj siv odtenek dolgočasnega večera.

*

sicer pa je knjiga del serije, poroka z milijonarjem (marriage to a billionaire; nimam pojma, kako so prevedili v slovenščino), vsega skupaj štiri knjige (in pol). ne sledimo vedno istim literarnim likom, so pa ti med seboj povezani. v drugem delu tako sledimo poročni kupčiji (oziroma poročni pasti) maggie (sestri in najboljši prijateljici iz prvega dela) in italijanskemu grofu conte, ki je predstavljen v poročni kupčiji kot sodelavec nicka ryana. v tretjem delu vlada zgodbi contejeva sestra, itd. ista zgodba z malo drugačnimi začimbami. tudi teh se bom najbrž lotila.

bottom of page