top of page

ne pogrešam te

harlan coben - pogrešam te

harlana cobena si vedno predstavljam v tistih belih z nežnimi rožicami poslikanih knjižnih platnicah. upam, da je to isti coben in v glavi ne živim v veliki zmedi. tale izdelek deluje kot še ena izmed mnogih kriminalk, ampak učila še niso presenetila z izvirno platnico. soditi knjige po platnicah ne deluje v njihovem primeru. ne vem zakaj, ampak tiste cobenove platnice mi ne grejo iz glave, res morajo biti dobre. pri pogrešam te sem mela pa samo občutek o še eni kriminalki. ni panike, kriminalke so dobre zame.

glavna junakinja tokrat je, če kdo ni dojel, ženska. ki je, presenetljivo, hči padlega policista in nesrečno zapuščena z zaročnim prstanom. obe travmi se vrneta in se združita v zgodbi, kjer išče pogrešamo mati 19-letnega fantiča, za katero nihče ne verjame, da je zares pogrešana. menda ga je samega (oče je umrl) pustila samega, ker se je srečno zaljubila, zaročila in se bo kar poročila, zaživela do konca svojih dni nekje na toplih otokih. otroka pa pač pustila doma in mu občasno poslala sms z 'pogrešam te'. ne, ni po tej frazi knjiga dobila naslova. dobila ga je po pesmi z naslovom 'ne pogrešam te' ali 'sploh te ne pogrešam', ki je bila pesem nekoč idealnega para, vključeval je našo detektivko kat donovan in njenega zaročenca jeffa. tadva se skoraj dvajset let po nenadni prekinitvi zaroke najdeta na spletni strani za zmenkarije. oziroma kat najde njega, on nima pojma kdo ona je, potem pa jo grdo kensla. potem ona malo jokca, še več ga stalka tako preko interneta kot kar direktno, face to face, mano a mano, res pa je, da je hkrati vključen v izginotje (ne)pogrešane matere. sčasoma se zapletemo v mrežo pozabljenih zaljubljenih duš in grde preteklosti.

veseli me, da tokrat nismo imeli stika z 'običajnim' serijskim morilcem, v knjigah jih obstaja veliko preveik odstotek v primerjavi z resničnim življenjem. še dobro. ampak izpeto. zgodba ima torej vse. srečno in nesrečno ljubezen, umazano preteklost, new york in njegove tolpe, nepridiprave in dobre fante, ki tudi znajo kršiti pravila. odlična za sobotne deževne popoldneve. ali pa jutra, ko moramo zagnati še ne zbujene možgane. nohti bodo ostali celi.

bottom of page