top of page

tretjič

graham winston - jeremy poldark (poldark #3)

graham winston je moj najboljši prijatelj, itd. itd. (ross poldark & demelza poldark). že vemo. tokrat torej samo na hitro o zgodbi (spoilers!)

na začetku najdemo rossa med pripravami na sodbo - obtožen je upora, spodbujanja k uporu, ropanja, celo uboja. normalno imajo roko vmes warlegganovi, celotno dejanje je vezano na večer nevihte, ko sta nasedli dve ladji in je ross s svojo spodbudo k uporu nahranil skorajda dve vasi. nič takega. uboj leti na sansona, bratranca in krivca marsikatere izgube, med drugim francisove izgube rudnika gramblerja med kockanjem. glede na to, da je knjiga številka tri od dvanajst, sami pričakujte, kar hočete. mimogrede, winston je moj prijatelj zato, ker ne ujčka svojih junakov. demelzi in rossu se hkrati rodi nov sin, pobotata se obe družini poldark, ross in francis pa obudita stari mlin wheal grace in se podata v partnerstvo. poleg tega spoznamo moji dve najljubši knjižni osebi verjetno nasploh, caroline penvenen in že od prej poznanega dwighta enysa, tokrat samo malo boljše.

trenutno sem že v branju knjige številka štiri. čeprav je jeremy poldark mogoče manj zanimiva v samem dogajanju, nas winston požene na prav lepo pot, tako, kjer je vse lepo in prav, ko kar veš, da se vse lepo enkrat konča.

bottom of page