top of page

diploma iz samopomoči

charles duhigg - pametnejši, hitrejši, boljši

še ena v množci knjig za 'samopomoč'. tokrat, kako biti bolj produktivni. začelo se je obetavno. potem je sledilo osem poglavij, vsako obravnava področje, ki naj ga posameznik obvlada pravilno, da se mu dvigne produktivnost kot celota. teorije so razložene na konkretnih primerih. pri tem se konča.

teorija + primer. teorija + primer. osemkrat. charles duhigg je novinar, najbrž dober, piše za dobre časopise, piše tudi knjige. med drugim ga je zanimalo, zakaj so nekateri bolj produktivni kot drugi. za primer našteje zdravnika, s kopico majhnih otrok, ki hkrati piše članke, vodi časopisno revijo, je član odbora v takšnih in drugačnih podjetjih, itd. itd. razumem, zakaj bi bil nekdo lahko ljubosumen na takšno produktivnost. predvsem pa je veliki, organizirani zdravnik zavrnil intervju, ker je v zamudi z lastnimi obveznostmi. to ni bil, je bil pa na poti na dopust. in se ne da motiti. to ni bilo tako razloženo, sem pa zdravnika občudovala še malo bolj.

če koga zanimajo na kruh namazane, enostavno razložene psihološke teorije o fokusu, motivaciji, vodenju ekip, kreativnosti, pa te teorije razložene na primerih, potem kar. če iščete konkretna navodila, točke ena po ena, po alinejcah, z ritmično spisanimi naslovi, potem to ni za vas. potem svetujem samo epilog, ta je bil pa res krasen. kako je sam moral za pisanje te knjige upoštevati teorije, ki jih je zbral. na lastnem primeru je razložil, kako teorije, ki jih eno za drugo našteva, dati v prakso. najbolj uporabni del knjige.

je pa lahkotno branje, za na plažo, zadnjih nekaj dni dopusta, da se v realni svet vrnemo vsi zagnani in polni motivacije.

bottom of page