top of page

ena božična

josie silver - nekega decemberskega dne

najbrž bi jo morala brati decembra, pa sem čakala v vrsti. mogoče bi jo morala kupiti, a sem se iz vsaj dveh dobrih razlogov odločila, da si kupim res samo tiste, ki jih hočem gledati večkrat. josie silver žal še ne poznam dovolj dobro za takšno odločitev.

moram reči, da je kar prijetna. enostavna, lahka, zabavna, pa hkrati realna, dotakljiva, dovolj čustvena, da si bralec lahko dovoli vsaj zrcaliti, če že ne istovetiti. je pa romantična zgodba, kaj si bodo o njej mislili neromantiki, naj ne bo moj problem.

srečamo dvajsetletno laurie, ki se skozi avtobusno okno zagleda v tipčka na avtobusni postaji. tam enkrat decembra. potem eno leto išče in povsod vidi te prekrasne oči, a nikoli njegove. dokler nekega decemberskega dne pač so. žal je tipček že zaseden, pa ne s kar eno. z njeno najboljšo prijateljico, ki ji v življenju nadomešča sestro, ne samo kar tako, da skupaj cvilita in si lakirata nohte. zadeva je resna. nekako vemo, da bo par na koncu pristal skupaj, kaj pa drugega. kakšna točno bo pot pa moramo izvedeti sproti. se zapleta, razpleta, sledimo jima skozi desetletje vzponov in padcev. nikoli preveč zapleteno, da bi bilo že za lase privlečeno, nikoli popolnoma razčiščeno, da bi bili zadovoljni, tudi če se ne zgodi.

ne vem, meni je všeč. preprosta in krasna zgodba, kot je.

bottom of page