top of page

feministka, ki to ni in še cel kup drugih stvari

sophia amoruso - #šefinja

vsi so jo brali, predvsem poleti na plaži. sodeč po instagram fotkah. še ena, ki je uspela in sedaj soli pamet vsem ostalim, kakšna je pot do uspeha. ker najlažja stvar na svetu je biti pameten za nazaj, svoje ideje, dejanja in srečo pa preprosto copy-paste metati vsem pod noge, češ - če bi vsi delali kot jaz, bi vsi bili uspešni kot jaz.

na. pa sem bila sama preveč pametna. prav prisrično majčkena in ravno prav velika knjiga za v roke - kopanje, postelja, fotelj, povsod paše - te hitro potegne notri. ne, ker pravi delaj tako kot jaz. ampak ker pravi, da za vsak uspeh potrebuješ predvsem precej garanja. moraš spoznati, kaj je tvoja super moč, in potem moraš delati, delati, delati. spodletelo bo, pa se pač pobereš in spet delaš, ker druge pač v resnici nimaš. sophia amoruso ni vedela, kaj hoče početi v življenju, šla je korak za korakom, nešteto bednih službih, na koncu pa pred tridesetim postala vredna miljone. za nasty gal, njeno tako uspešno podjetje, še slišala nisem, pa nisem svetovni idiot, ko se pride do znamk oblačil, itd. vzgojena z večjo žlico, kot bi to bilo pametno. skratka. všeč so mi nasveti. je kratka, jedrnata, kar teče in teče, vidiš, da nima preveč časa za nakladanje, da je hitra, odzivna in redko kdaj sedi pri miru.

#šefinja je osebna izpoved - biografija, zmešana z razlago filozofije njenega podjetja, mešana s poslovnimi nasveti, mešana s feminističnimi idejami, kjer se pobrigaj sama zase, drago dekle! ne čakaj, da ti bo moški kupoval rdeče šminke. razen, če seveda to hočeš od njega. da ti zagon, ideje, pobude, ekipo, ki jo vsaka potrebuje okoli sebe. na koncu se moraš samo še odločiti, kaj bi rada, potem pa delati, delati, delati.

enostavno kot pasulj.

meni je všeč.

tako ona, kot knjiga.

čeprav zna biti precej naporna kot zaposlena, ne bi bila rada njen nadrejeni. definitino je rdeča, za vse, ki ste brali obkroženi z idioti.

bottom of page